Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Затримання топ-посадовців на Тернопільщині: що відомо

Ранок 26 червня на Тернопільщині розпочався з гучних затримань. НАБУ навідалось до голови облради Михайла Головка та двох екс-заступників ОВА. Їм вручили підозри і затримали. У повідомленні НАБУ йдеться про те, що високопосадовців підозрюють в отриманні хабаря. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

“За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, – повідомляє НАБУ.

Тривають слідчі дії.

Водночас у ВО “Свобода” прокоментували резонансну подію так:

“Всеукраїнське об’єднання «Свобода» нетерпиме до корупції в жодному її прояві. Однак ми вже неодноразово мали негативний досвід, коли в часи усіх минулих влад отримували політичні утиски та фейкові кримінальні провадження за свою державницьку позицію. Разом з тим, вважаємо за необхідне повідомити, що останнім часом Михайло Головко отримував багато погроз з боку агресивних активістів московського патріархату через свою активну позицію щодо заборони діяльності московського патріархату в Україні і передачі Почаївської лаври з рук московського патріархату на баланс Тернопільської територіальної громади…  Відтак сподіваємося, що патріотична і принципова позиція Михайла Головка не стане підставою для політичної розправи над ним”,- йдеться у заяві політичної сили.

Розслідування НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого підозрювані вимагали кошти.

 

На Тернопільщині горіла давня церква – пам’ятка архітектури (ФОТО)

На Тернопільщині чоловік хотів переплисти ставок понад 100 метрів і втопився