Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вигнали за користування телефонами: як на Тернопільщині здавали мультитест (ВІДЕО)

Двох учасників Національного мультипредметного тесту (НТМ) на Тернопільщині відстронили за користування мобільним.

Про це повідомила під час брифінгу 21 червня директорка обласного Департаменту освіти і науки Ольга Хома, пише “Терен”.

Що б не було, але все ж таки відповідальність учасників тесту повинна бути. Вони всі ознайомлені з умовами проведення, тому такі моменти є недопустимі на пунктах тестування, – каже вона. – Коли одна дитина залишає свої мобільні у певному відведеному місці, а інша вважає, що може скористатися – такого точно не може бути. І коли учасник витягує телефон, який бачать усі, то зрозуміло, що тоді не всі в однакових умовах. Саме тому у закладах освіти перед тестуванням озвучують усі умови проведення, що з собою можна брати, що заборонено, і через які пристрої вас виженуть з пункту тестування. 

Нагадаємо, основна сесія Національного мультитесту закінчилася на Тернопільщині 20 червня. Попереду ще додаткова сесія, яка відбудеться у проміжку між 11-23 липня.  Вже після цього підіб’ють офіційні результати, які будуть аж у серпні.

Підготовчий період був інтенсивний. Український центр оцінювання якості освіти цього року забезпечує більшу прозорість тестування і водночас закритість. Річ у тім, що на робочий комп’ютер кожного учасника поставили відповідний програмний засіб, який унеможливлює  вихід на додаткові сторінки-підказки в інтернеті. І таким чином ми вважали що всі мають бути у рівних умовах, – зазначає відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк. 

Він додає, що тестування не обійшлося без труднощів, але все вдалося вирішити в робочому порядку.

В окремих пунктах були певні проблеми з електропостачанням та інтернетом. На жаль, під час тестувань були і повітряні тривоги, які сумарно тривали близько двох годині. Тоді учасники були в укриттях. Але робота не була зупинена, її продовжили після відбою, – каже Юрій Шайнюк. 

До слова, на Тернопільщині зареєструвалося 8 тис 952 учасників НМТ, з них майже 500 не з’явилися. Загалом явка досить висока – 94,4%, додає відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання у області.

Переваги мікрокредитів онлайн в Україні

У бою за Україну загинув Герой з Борщівщини Назар Матлак (ФОТО)