Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відкриють виставку картин Героя, який загинув три місяці тому

Фото: Facebook/ Сергей Лойко

7 червня о 19:00 в креативному кластері “NaПошті” відбудеться відкриття виставки загиблого Героя Олега Дробоцького із Лановеччини.

Олег Дробоцький закінчив Кременецький коледж імені Т. Шевченка, відділення образотворчого мистецтва, випускник Львівської академії мистецтв. Старший солдат окремої 67-ї механізованої бригади із позивним “Художник”, родом із с. Вербовець, що на Лановеччині.

Загинув, захищаючи Батьківщину, 3 березня 2023 року.

До робіт, представлених на виставці “Два різних світи”, входять також твори, написані під час військової служби.

“Два різних світи: один із павутини гамірних міст, метушні та зернистого світла вуличних ліхтарів. Де втомлені люди на зупинках громадського транспорту, із байдужими виразами облич, чекають своїх маршрутів. Світло квартир спальних районів і вулиці, вулиці, вулиці, які плавно перетікають одна в одну. Центр міста – найбільша концентрація щасливих людей та розмов. Тут пахне свіжою випічкою, кавою та вином. Я ішов повільно, намагаючись збагнути щастя на обличчях перехожих, хто всі ці люди? Куди вони прямують? Як вони відрізняють миті щастя від інших і чи справжні вони? Звідки взагалі вони знають, які миті справжні, а які ні? Світ повен фальшу та купленого щастя”, –  писав Олег. – А поряд був зовсім інший світ: побудований лінією фортифікаційних споруд, з’єднаний траншеями, окопами та зруйнованими будинками, в яких колись теж жили люди, які теж стояли на зупинках, гуляли вечірнім містом, пили каву, сміялись та розмовляли. Срібне світло місяця розсипалося гіллям дерев, падало на землю, освітлючи вирви в землі і хвостовики від мін, котрі не розірвались. Огидний свист “п’ятірок” над головою, шелест касет, які перед тим як розірватись – нагадують сильний листопадовий вітер, змушуючи цінувати кожен момент, як ніколи раніше”.

У креативному кластері “Nа пошті” вперше продемонструють твори автора, якого вже немає. Залишився другий, інший світ, в якому ми з вами – живемо, щоб пам’ятати.

Експозиція триватиме упродовж трьох тижнів.

Художниця з Тернопільщини творить картини… кавою

У Тернополі чоловік намагався проковтнути наркотики