Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Операція тривала 4,5 год: у Тернополі медики врятували молоду жінку, у якої був гострий тромбоз

Днями на базі Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, за результатами ангіографії у 38-річної пацієнтки діагностували гострий тромбоз внутрішньої сонної артерії справа.

Про це повідомили на сторінці лікарні в фейсбуці.

Команда інтервенційних нейрорадіологів прийняла невідкладне рішення щодо проведення операції для відновлення прохідності судини – тромбектомія.

Внутрішні сонні артерії відповідають за кровопостачання кори лобної, скроневої, тім’яної часток і самого головного мозку. Тому тромбоз внутрішньої сонної артерії (залежно від локалізації) може спровокувати серйозні наслідки: порушення зору, повна чи часткова втрата здатності розмовної мови, рухової активності, непритомність і судоми, параліч кінцівок. В цілому основна небезпека тромбозу кровоносних судин полягає в обмеженні кровопостачання, а це призводить до виникнення інсульту або інфаркту мозку. Відрив тромбу – раптова і неминуча смерть. У такому випадку час має значення, – йдеться в повідомленні.

Операція тривала близько  4,5 години.

Проведення своєчасної діагностики тромбозу та невідкладного оперативного втручання щодо відновлення прохідності судини – запорука поетапного одужання та відновлення пацієнтки, – кажуть медики.

Тернопіль прощатиметься із загиблим на війні священником (ФОТО)

ДТП на Тернопільщині: авто перекинулося, водій заблокований (ФОТО)