Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині люди втратили майже 100000 грн: що сталося

Телефонні аферисти обшахраювали краян майже на 100 000 гривень.

Працівники поліції задокументували п’ять аналогічних фактів шахрайств. Невідомі телефонували до жителів області, представлялися співробітниками фінансових установ, у ході розмови вивідували персональні дані, а як наслідок привласнювали чужі кошти.

Аферисти розповідали краянам про заблокований банківський рахунок, збій системи або ж переконували у можливості збільшення кредитного ліміту. Громадяни вірили та без роздумів розголошували конфіденційну інформацію. Пройдисвіти дізнавалися вміст смс-повідомлень та переказували гроші на свої рахунки. В результаті п’ятеро жителів області втратили заощадження на загальну суму – 91937 гривень.

Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи аби розшукати зловмисників.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам’ятати:

– співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

– якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

– дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У Тернополі чоловік відкрито підтримував збройну агресію росії

Лайфкахи від Flowers.ua: як обрати букет квітів та доглядати за ним