Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відбулась військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

У Тернополі відбувся обласний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь взяли 25 команд з різних громад Тернопільщини. Переможцями у загальному заліку стали:

І місце – «Почапинський ЗЗСО» Підгороднянської сільської ради, рій «Почапинська Січ»

ІІ місце – ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Івана Пулюя, смт Гримайлів Гримайлівської селищної ради, рій «Хоробрі серця»

ІІІ місце – Чортківська ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Чортківської міської ради, рій «Козацька Січ».

«Такі патріотичні вишколи виховують справжніх Героїв – мужніх синів і доньок України, які захищають державу. Тут гартується воля та характер. Діти проявляють мудрість, відвагу та шляхетність»,- наголосив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Традиційно під час змагань школярі демонстрували фізичну підготовку, вчилися надавати першу медичну допомогу, долали смугу перешкод, здобували базові навички у володінні зброєю тощо. Організатором змагань є Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Команда-переможець представлятиме Тернопільщину на всеукраїнському рівні.

До слова, проведення військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») має на меті виховання у молоді глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовку школярів до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

Десятьом полеглим воїнам присвоєно звання “Почесний громадянин міста Тернополя” посмертно

Схід – Захід. Це не потяг, це – ІПСО