Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині жінка перерахувала шахраю 62212 грн: подробиці

Працівники поліції зареєстрували два аналогічних факти шахрайств вчинених щодо мешканців області. Громадяни купували через мережу Інтернет товар та потрапляли в шахрайські пастки.

Правоохоронці встановили, що потерпілі знаходили на різних інтернет-платформах дописи про продаж актуального їм майна, а саме – мотоблоків. Громадяни одразу здійснювали оплату за бажане.

Як тільки кошти надходили на рахунки пройдисвітів, вони зникали: вимикали телефони та видаляли дописи.

Як наслідок жителька Чортківського району перерахувала повну суму – 62212 гривень, а мешканець Кременеччини передоплату в розмірі 4000 гривень. Відомості про злочини правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним: завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити; нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта; не розголошуйте дані картки.

Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки; зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки; читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

У Тернополі на дорозі травмувалося двоє дітей

Усе «всіяно» смертю…: Тeрнопільський рятувaльник рoзміновує звiльнені території на Хeрсонщині