Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни вшанували пам’ять жертв політичних репресій

21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день вшановують пам’ять українців, які були невинно вбиті, виселені та закатовані радянським режимом.

Тернополяни разом з духовенством та представниками влади помолились за упокій душ невинно убієнних. Присутні поклали квіти до пам’ятника «Жертв політичних репресій» у Тернополі.

“У день пам‘яті жертв політичних репресій завжди згадую дідуся Володимира, якого разом з батьками, сестрами і братами радянська влада примусово виселила з села Бурканів до Сибіру у 1939 році. Тільки за те, що вони були українцями і господарювали на своїй землі. На жаль, звідти не повернулись його мати і батько. А йому з братами і сестрами вдалось вижити і через кілька років повернутись додому. Дядько Іван, рідний брат дідуся, закінчив Віденську академію і був професором теології. Викладав в гімназії в Дрогобичі. Він був сотником УПА. За свої проукраїнські погляди він був ув‘язнений та живцем залитий бетоном у в‘язниці Бригідка.
Дядько Петро був учнем школи у Золотниках, коли його ув‘язнили на 25 років за те, що був у русі спротиву та боровся з ворогом. Ці історії – одні з мільйонів, яким довелось пережити українським родинам. Не пробачимо ворогу злочини минулого і сьогодення”,- розповів Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Загинув під Бахмутом: Тернопільщина попрощалася з молодим Героєм

Побачене – шокувало: тернополянка заявляє про жорстоке вбивство (ФОТО)