Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Священик церкви мп на Буковині використовував монастир для переправлення ухилянтів в Румунію

Священослужитель церкви московського патріархату на Буковині переправляв чоловіків призовного віку до Румунії. А одним із пунктів збору для них слугував монастир московського патріархату.

Зі своїх джерел ZAXID.NET стало відомо, що ухилянтів збирали на території Вознесенського Банченського чоловічого монастиря. Релігійний комплекс УПЦ МП розташований у селі Банчени і є найближче до кордону з Румунією. А звідти чоловіків призовного віку на територію іншої держави проводили місцеві жителі, які добре знають місцевість.

Помічнику настоятеля монастиря, який сприяв незаконному переправлянню, правоохоронці пред’явили обвинувальний акт і вже передали справу до суду.

«За даними слідства, у вересні 2022 року помічник настоятеля монастиря сприяв чоловікам призовного віку незаконно перетинати держкордон. Зважаючи на те, що монастир розташований поблизу кордону, організатори визначили його територію як опорний пункт збору», – повідомили в прокуратурі Буковини.

Слідчі поліції спільно з працівниками СБУ встановили, що військовозобов’язані чоловіки приїздили до монастиря. Про те, як правильно перейти кордон, їх особисто інструктував сам священнослужитель. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості.

Священнослужителя УПЦ МП судитимуть за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

У Тернополі авто зачинилося, а малолітня дитина залишилася всередині

У Тернополі потрібні донори крові