Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Понад 5 тонн батончиків виготовили тернополянки для військовослужбовців

Понад п’ять тонн батончиків із сухофруктів за рік масштабної війни виготовили й відправили на фронт волонтерки із Тернополя. Нині господині потребують підтримки небайдужих, адже енергетичні батончики й далі дуже потрібні на передовій.

“Трохи статистики, щоб заохотити небайдужих підтримати нашу батончикову справу!
За підсумками цих місяців ми відправили на фронт більше 5 тонн батончиків!
Якщо у штуках, то це – майже 60000 (вага одного – 80-90 грам). Ми збирались 72 рази.
Найбільша партія – 104.75 кг! На одну партію витрачаємо близько 12 000 грн (плюс горіхи, мед та сушеня, які нам приносять люди), – написала у Фейсбуці Світлана Шпилик. – Дозволю собі нагадати, з чого все починалося. Батончики ми робили ще на початку війни, у 2014 році. Тоді у хлопців на передовій була потреба у продуктах, що не псуються. Думали, що б таке передавати, аби довго зберігалось і давало військовим енергію. Забезпечували військо у той час погано. Ми ніколи не економили на продуктах, купували найкращі сухофрукти, проте партії, порівняно з теперішніми, були в рази меншими. Робили по 120-140 штук батончиків і дуже раділи. Коли ж росія розпочала повномасштабне вторгнення, вирішили знову розпочати виробництво батончиків. Уже 28 лютого виготовили і розвезли перші 42 кг.
Працювали на домашній кухні до “блекауту”. Потім нас прихистило у своєму приміщенні видавництво “Підручники і посібники”. Наразі збираємося щотижня, запускаємо чотири м’ясорубки і за один раз робимо 90-100 кг батончиків. Чим дуже пишаємося! Є запити, хлопці просять саме наших батончиків, і це нас надихає збиратися знову і знову.

Важко було б виготовляти по 90 кг за раз, якби не фінансова підтримка українців з-за кордону.
Друзі та знайомі також допомагають: приносять продукти, гроші, а ми закуповуємо продукцію на гуртівнях, щоб не переплачувати. Але нині нам потрібна допомога, бо щоразу важче й важче назбирати на партію. Не маємо права втомитися чи звикнути до війни! Із думкою про наших хлопців ми повинні щодня прокидатися, дякуючи за ще один день, що вони нам дарують. Із молитвою за них засинати! Будь ласка, подаруйте своє горнятко кави на цю волонтерську ініціативу. Знаю, що довкола десятки запитів, що усі на щось збирають, та знайдіть можливість, перерахуйте трохи грошей, щоб ми й надалі могли робити такі великі партії батончиків”.

Допомогти волонтеркам можна, перерахувавши кошти на картку:

Приватбанку: 5168745122510081 чи на PayPal

Дефектологиня з Херсона працює з дітьми на Тернопільщині

Pin up податки

Pin Up податки для ефективної підтримки економіки України