Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині чоловік схиляв неповнолітню до вживання заборонених речовин

Жителю Тернопільщини загрожує до 12 років позбавлення волі за збут психотропів та схиляння неповнолітньої до вживання заборонених речовин.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області скерували до суду матеріали кримінального провадження, розпочатого щодо 40-річного уродженця Кременеччини. Зловмисникові оголошено підозри за частиною 2 статті 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту і збут психотропної речовини у великих розмірах, вчинене повторно та частиною 2 статті 315 (схиляння неповнолітньої особи до вживання психотропних речовин) Кримінального кодексу.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 40-річний чоловік, будучи неодноразово судимий за злочини, пов‘язані зі збутом наркотичних та психотропних речовин, вирішив діяти конспіративно, залучивши до злочинного бізнесу 17-річну знайому. Спочатку намовив її до вживання амфетаміну, переконуючи, що це не становить для неї небезпеки, а лише додасть енергії та веселого настрою. Відтак, сказав створити під вигаданим ім’ям карту клієнта компанії, що займається доставкою, і забирати замовлення.

«Роздрібною» торгівлею заборонених речовин 40-річний уродженець Кременеччини займався особисто. Проте ні кримінальний досвід, ні ретельна конспірація не допомогли. Зловмисника було викрито.

Під час обшуку, проведеного в орендованому підозрюваним гаражі, поліцейські вилучили 12 пакетиків з психотропною речовиною та ваги, з допомогою яких зловмисник фасував замовлення.

На час досудового розслідування зловмисника було взято під варту. Неповнолітня, яку досвідчений наркоторговець намагався зробити своєю постійною клієнткою, у кримінальному провадженні проходить як потерпіла, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Бійці тернопільської 105 бригади одягнули вишиванки

“Один отримав осколкове поранення, інший – опіки”. Який стан потерпілих від ракетного удару в Тернополі?