Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині будуть перевірки на блокпостах: розпочинається відпрацювання

Профілактичні відпрацювання з метою стабілізації криміногенної ситуації, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки триватимуть на Тернопільщині з 9 по 24 травня.

Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У ході відпрацювань поліцейські перевірятимуть громадян, на яких зареєстрована нарізна зброя та умови її зберігання, а також транспорт з метою виявлення та вилучення незаконної вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки. Окрім цього, правоохоронці вживатимуть заходів на блокпостах області, з метою недопущення потрапляння в регіон зброї військового зразку.

Поліцейські нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки — це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Це передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Водночас згідно з частиною 3 цієї ж статті, звільняється від кримінальної відповідальності людина, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

У Тернополі потрібні донори крові

“Він мав ще жити і жити”: на Тернопільщині поховали 21-річного Героя Михайла Теслюка (ФОТО)