Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Навчання перед боєм: як готують тернопільських військовослужбовців

Військовослужбовці 105-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ проходять  заходи бойового злагодження з метою відновлення підрозділів бригади. Удосконалюють навички та відпрацьовують тактику ведення бою. Заходи відбуваються у декілька етапів. Днями вони успішно пройшли вправи зі стрілецької зброї.

“Психологічна смуга перешкод стала справжнім випробуванням на фізичну і психологічну витривалість військовослужбовців. Особовому складу доводилось діяти злагоджено і чітко. Один за одним вони проходили задимлений тунель, стіну заввишки понад два метри, зруйнований міст, рів та інші перешкоди. Завершився черговий етап підготовки виконанням військовослужбовцями вправ зі стрілецької зброї.

За словами начальника бойової підготовки бригади протяжність смуги перешкод склала понад 400 метрів. Метою її подолання є опанування військовослужбовцями навичок прискореного пересування, стрибками у глибину, переповзанням, зістрибуванням, переміщенням по вузькій опорі тощо. Заходи в першу чергу спрямовані на розвиток фізичних якостей, виховання психічної стійкості, впевненості у своїх силах, рішучості, витримки.
Як зауважив керівник занять, практично усі взводи справилися із завданням та готові до проходження наступного етапу, там на них чекає чергове випробування, новий бойовий наказ, мета якого закріпити вміння й навички під час заходів відновлення боєздатності взводів, рот, батальйонів у складі бригади”, – йдеться в дописі на сторінці 105-ої бригади у Фейсбуці.

Найближчим часом у Почаївській лаврі планується масштабна перевірка

Діти не встигли і були в окупації: Тернопіль став першим прихистком для родини з Гостомеля