Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Медовий бізнес у час війни. Студентка з Тернопільщини розпочала власну справу

Фото: Твій світ.

Ірина Бенцал із села Гаї-за-Рудою на Тернопільщині навчається на третьому курсі Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя. У червні 2022 року на свій страх і ризик самостійно відкрила власний магазин медових смаколиків. Менш ніж за рік його існування продала понад 600 баночок меду з горішками. Її продукцію вже встигли високо оцінити не лише в Україні, а й у країнах Європи і навіть Америки. Паралельно із розвитком власного бізнесу працює баристою, захоплюється баскетболом, любить читати, цікавиться інтернет-маркетингом.

Історію дівчини розповіли в онлайн-журналі для жінок “Твій світ”.

“Не я вибрала мед, а мед обрав мене. У нас в сім’ї ціле покоління бджолярів. Дід розповідає, що мій рід займається пасікою від 1930-х років. За його словами, це почалося «ще за Польщі» (хоча можливо й набагато раніше). І від того часу ще не було такого року, щоб у нас було менше трьох вуликів бджіл! – каже Ірина.

Дідусь привчав мене до пасіки з 15 років. Зізнаюся, раніше я страшенно не хотіла туди іти, бо влітку потрібно було зранку прокидатися та декілька годин перебувати на спеці. Але з кожним роком ставало цікавіше! Я почала розуміти, що бджільництво – це цілий світ, цікавий та зі своїми особливостями. Зараз, коли мене щось запитують про бджілок, просто не можу зупинитися! Стільки цікавого та розумного як у поведінці бджіл, так і в правильному ставленні до них.

Раніше весь мед ми продавали односельчанам або знайомим, але минулого року друг подав мені ідею створити власний магазинчик і продавати ще й мед з горішками. І я цим загорілася! Від народження ідеї до відкриття магазинчика минуло два тижні. За цей час було розроблено бренд, створено дизайн наліпок та візитівок, обрано та знайдено тару за вигідними цінами, а також налагоджена співпраця з постачальниками”.

Як позбутись духу москви у Почаєві

Народила четверту дитину і чекає чоловіка з полону. Історія переселенки з Луганщини, яка живе на Тернопільщині