Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Знову біль: на війні Чортківщина втратила Героя Володимира Вітіва (ФОТО)

Володимир Вітів з Чортківського району поклав своє життя за Україну.

Про це повідомила Чортківська міська рада.

— Боронячи Україну від московської орди, загинув уродженець села Росохач Володимир Вітів. Тепер Герою назавжди 44…— йдеться у повідомленні.

Як почалась повномасштабна війна, Володимир не зміг залишатись вдома та пішов служити добровольцем. Він змалку знав, що таке Україна і якою ціною сотнями років здобувалось право на її самостійність. Його батько – Петро Вітів – знаний у краї учасник національно-визвольних змагань, член підпільної патріотичної Росохацької групи, яка в ніч з 21 на 22 січня 1973 року розвісила в Чорткові українські національні прапори і розклеїла антирадянські листівки на честь 55-ї річниці проголошення незалежності УНР. Був заарештований 11 квітня 1973 року. Через неповноліття кримінальної справи не було порушено; звільнений з-під варти 18 квітня 1973 року.

Свою кохану дружину Володимир знайшов у Теребовлі, там з нею одружився та проживав, разом ростили сина… Багато років життя важко працював закордоном, будував разом із сім’єю плани, майбутнє, але…

12 травня, о 13 год. у Соборі верховних апостолів Петра і Павла Чортківська громада зустрічатиме тіло загиблого Героя. Далі похоронний кортеж вирушить у його рідне село Росохач. Вітіва Володимира ховатимуть у Росохачі в суботу, 13 травня час початку чину похорону у міській раді повідомлять згодом.

 

 

Тільки за квітень тернопільські патрульні спіймали 212 п’яних водіїв

На Тернопільщині судитимуть командира «днр», який воював проти ЗСУ (ФОТО)