Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День Героїв: жителів Тернопільщини закликають підтримати петицію (ВІДЕО)

День Героїв, який в Україні щорічно відзначають 23 травня, хочуть зробити державним святом. Відповідну петицію “Про встановлення Дня Героїв” зареєстрували на сайті Президента України. Її автором є Леонтій Шипілов.

«Ідея зародилась з початку російсько-української війни, тому що та жертва, яку несуть українські Герої на полі бою, повинна бути вшанована державою», — підкреслив Леонтій Шипілов.

У Тернопільській обласній раді відбулась робоча зустріч керівництва облради, представників депутатських фракцій облради разом з ініціатором петиції та громадським активістами.

«Тернопільська обласна рада вже близько 20-ти років відстоює питання відзначення 23 травня Дня Героїв на державному рівні. Неодноразово спільно з побратимами та депутатами організовували пам‘ятні заходи на славетному місці звитяги українських воїнів — горі Лисоня на Бережанщині з метою гідного вшанування Героїв всіх часів, — зазначив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради. — Нові часи формують нові традиції. Тому важливо та доцільно встановити День Героїв — державним святом! Бо це день, який вже давно є символом воюючої України».

Аби президент України розглянув петицію, потрібно ще понад 23 тисячі підписів.

Покрокова інструкція як підписати петицію “Про встановлення Дня Героїв”:

1.На офіційному сайті електронних петицій

переходите за посиланням – https://petition.president.gov.ua/petition/190952

2.Авторизуєтесь за допомогою електронної пошти та паролю, які ви вказували при реєстрації.

3.Якщо ж раніше реєстрації не здійснювали – можна авторизуватись за допомогою електронного підпису або ID-картки, або системи BankID НБУ.

4.Після успішної авторизації – переходите знову на сторінку обраної вами петиції, ознайомлюєтесь з її текстом та тиснете «Підписатись».

5.Ваш голос зарахується одразу. Перевірити можна у розділі «Підписанти»

Детальніше – у сюжеті Терену.

У Брянській області РФ за день впали вертольоти і літаки

Президент: “Для контрнаступу дійшло ще не все, але ми готові»: інтерв’ю