Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Теренова гра «Легенда УПА» відбулась на Тернопільщині (ФОТО)

Впродовж 19-21 травня у селі Скоморохи Великогаївської громади відбулась обласна теренова гра «Легенда УПА» для школярів. Понад 100 учасників з кількох громад долали смугу перешкод, грали у пейнтбол пізнавали історію національно-визвольної боротьби та змагались за першість.

Цього року гра була присвячена Головнокомандувачу УПА, Провіднику ОУН Герою України Роману Шухевичу. Переможцями гри у 2023 році стали:

I місце – ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою;

II місце – Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст;

III місце – Чортківська ЗОШ №5 І-ІІІ ст.

«Легенда УПА» плекає в кожному з учасників нескорений дух української нації. Виховує в них відвагу та шляхетність. Саме тут гартується воля та характер. Формуються національно-патріотичні ідеї та командна відповідальність. Діти краще та достеменно пізнають історію України, історію національно-визвольних змагань та подвиги славетних Героїв. Дякую організаторам за багаторічну добру справу! Дякую батькам та педагогам за те, що змалку прищеплюєте дітям патріотичні та християнські цінності, виховуєте в них любов до рідної землі», – сказав Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Теренову гру «Легенда УПА» заснували 20 років тому, у 2003 році у Теребовлі. Про це розповів один із співзасновників заходу, депутат Тернопільської обласної ради Віталій Шафранський.

«Молодь треба плекати та виховувати у патріотичному дусі, а такі заходи – це якраз формування справжнього українського духу, українських традицій. Тут закладається фундамент української держави»,- наголосив Віталій Шафранський.

Сама ж гра побудована на легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу УПА. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу. Вважається, що саме цей прапор і шукають учасники змагань.

 

 

Побачене – шокувало: тернополянка заявляє про жорстоке вбивство (ФОТО)

Тернопільські патрульні виявили Opel, який перебуває в розшуку