Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Розмаїття видів декоративної штукатурки

І як раніше робили ремонт без декоративної штукатурки? Вона – вирівнюючий та фінішний шар, особливий штрих, що підкреслює інтер’єр та рішення, що завжди створює індивідуальну атмосферу. Якими бувають декоративні штукатурки – дізнаємося просто зараз.

Поціновувачі унікального дизайну вже знають, наскільки вигідною покупкою є декоративна штукатурка – https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/dekoratyvni-shtukaturky. Це не лише естетичне фінішне покриття, що лягає індивідуальним малюнком, а й чудовий варіант для легкого вирівнювання стін або зонування простору.

Звичайно, декоративна штукатурка, ціна якої є вищою за звичайні будівельні суміші, може підійти не в будь-якому разі. Та саме нею можна замінити шпалери, пофарбувати не лише стіни, а й стелю, прикрасити зони освітлення та створити максимально самобутній шедевр ремонту. До того ж, можливо зробити це власними руками.

Якою ж може бути ця штукатурка – https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/shtukaturky? Серед багатьох різновидів ви точно відшукаєте варіант для себе.

Різновиди декоративної штукатурки за зв’язуючою речовиною

Зв’язуюча речовина в декоративній штукатурці відповідає за адгезію суміші зі стіною та наступним фінішним покриттям: наприклад, фарбою. Згідно цього критерію, декоративні штукатурки бувають:

  • Мінеральними, тобто – на основі цементу. Зазвичай такий продукт реалізується у вигляді порошку, який необхідно розводити водою. Така штукатурка є стійкою до механічних упливів, міцною та довговічною.
  • Силіконові – на основі смол. Завдяки ним розчин вологостійкий та пластичний, легко наноситься на різні поверхні, і навіть може використовуватися у вологих приміщеннях – таких, як ванні кімнати.
  • Силікатні – з рідким склом. Така суміш включає кварцовий пісок, лужний та вуглекислий калій, які надають штукатурці надійності та міцності, а також активують в’яжучі, клеючі властивості та функцію просочення. Хоча ціна штукатурки цього виду є вищою, вона надійно запобігає гниттю стін, появі плісняви та інших грибків.
  • Акрилові – найбільш поширені. В основі суміші – полімер у безлічі відтінків, і реалізується штукатурка в готовому вигляді. Є в цього виду сумішей і недоліки: вона має найменшу паропроникність серед різновидів, не витримує дії ультрафіолету та може розтріскуватися після тривалого терміну експлуатації.

Різновиди декоративної штукатурки за видом наповнювача

Індивідуальними штукатурки та ваш ремонт роблять саме наповнювачі сумішей: дрібні чи крупні, шорсткі чи гладенькі. За ними декоративні штукатурки поділяються на:

  • Структурні – на акриловій чи силікатній основі, з тонкошаровою структурою. Наповнювачами використовують кварц чи мармурову крихту, яка може бути дрібно- середньо- чи крупнозернистою. Вони створюють різний рельєф на стінах.
  • Фактурні – мають високов’язку структуру з грубим наповнювачем: камінцями, волокнами, деревиною, мінеральною крихтою. Така суміш ідеально підходить для використання та дерев’яних, бетонних, цегляних чи оштукатурених поверхнях. Особливі часточки ефективно маскують дефекти основи, до того ж, попередня обробка поверхні перед нанесенням такої штукатурки не потрібна.
  • Венеціанські – з додаванням мармурової крихти та гашеного вапна, які відповідають за об’ємний рельєфний результат та багатошаровий вигляд покриттів. Нанесення цієї суміші варто довіряти лише фахівцям, незалежно від обраного типу інтер’єру: від класичного до помпезного.

Щоб обрати свою найкрасивішу декоративну штукатурку, звертайтеся до інтернет-магазину «Євромета». Тут знайдеться саме те, що ви шукаєте.

Діти не встигли і були в окупації: Тернопіль став першим прихистком для родини з Гостомеля

В автівку влучила ракета: на війні загинув випускник тернопільського університету