Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Премія імені Івана Марчука: відзначили талановитих дітей Тернопільщини

Фото: Наталя Огінська.

У Тернопільському обласному художньому музеї відбулося визначення лауреатів щорічної обласної премії імені Івана Марчука в галузі образотворчого мистецтва для обдарованих дітей Тернопільської області. Така премія присуджується талановитим дітям віком від 7 до 15 років у номінаціях «Малярство» і «Графіка» і є найвищою нагородою за творчі досягнення.

Комісія під головуванням заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктора Устенка і заступника голови Тернопільської обласної ради Ігоря Сопеля оглянула виставку, до якої увійшли 40 творчих робіт учнів 9 мистецьких шкіл Тернопільщини. Шляхом таємного голосування комісія обрала переможців, – йдеться в дописі на сторінці Тернопільського обласного художнього музею.

У номінації «Малярство» перемогу здобула Софія Кричко з малюнком «Свято Івана Купала». Софія – учениця 2 класу Козівської початкової спеціалізованої школи мистецтв, її викладачем є талановита художниця і педагог Ніна Рибіцька. Лауреатом в номінації «Графіка» став Олександр Баган, який представив натюрморт «У вікні». Сашко навчається під керівництвом заслуженого художника України Миколи Дмітруха у 1 класі Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука.

Що робити, коли в лікарні вимагають гроші?

Біля одного з тернопільських фонтанів розквітнули унікальні рослини (ФОТО)