Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Поки ми співали на сцені «Євробачення”, росія бомбила наше місто», – гурт «Tvorchi» із Тернополя

13 травня у Ліверпулі відбувся фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023». Торік перемогу здобула Україна, але через війну цьогоріч приймала в себе учасників Велика Британія. Почесна відзнака у вигляді кришталевого мікрофона дісталася Швеції. Україну гідно представив гурт «Tvorchi» із Тернополя, посівши шосте місце.

Два виконавці «Tvorchi» — Андрій Гуцуляк і Джефрі Кенні — познайомилися у нашому місті, де навчалися у медичному університеті. Джефрі приїхав в Україну в 2014-ому з Нігерії. На «Євробаченні» співаки виконали пісню «Heart of Steel» (“Сталеве серце”). Їхня композиція — про людей, які зіштовхуються зі складними ситуаціями, але не здаються. Саме такими учасники дуету вважають українців, а найбільше їх надихнули захисники «Азовсталі».

Розпочалося шоу із вибухового виступу гурту «Kalush Orchestra» з хітом «Stefania», а родзинкою відео стала камео-поява принцеси Уельської Кейт Міддлтон. Поміж представленням фіналістів яскраві моменти зі своїх виступів на «Євробаченні» повторили Go_A, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка і Джамала, яка зі сцени вигукнула «Слава Україні! Героям слава!». Руслана ж з’явилася в одному з колективних номерів під час підрахунку балів.
Коли в Ліверпулі почалося «Євробачення», у багатьох областях України лунала повітряна тривога і летіли російські ракети. Гурт «Tvorchi» вийшов на сцену після того, як обстріляли Тернопіль. Музиканти відреагували на атаку — показали у прямому ефірі табличку з написом «Ternopil». «Тернопіль — це назва нашого рідного міста, яке росія бомбила, поки ми співали на сцені», — написали на своїй інстаграм-сторінці музиканти.

Рятувальники Тернополя усю ніч гасили пожежу через ракетні удари (ФОТО)

Серце перестало битися: у лікарні від отриманих травм помер Герой з Тернопільщини (ФОТО)