Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поблизу фонтану “Кульбаба” в Тернополі вперше зацвіли павловнії

У Тернополі, поблизу фонтану “Кульбаба”, сьогодні, 9 травня, у міжнародний День Європи, вперше почали квітнути павловнії.

Як розповідають в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, чотири саджанці павловнії висадили у місті кілька років тому і заквітнули вони лише цього року. Листки павловнії схожі на листя фігового дерева, які за біблійними переказами були одягом для Адама. Тому нерідко павловнії також називають Адамовим деревом. Також завдяки цій породі дерева, повітря суттєво збагачується киснем та позбавлене від алергенів, – повідомили у міській раді.

Науковці розглядають цю рослину як можливий інструмент боротьби з глобальним потеплінням, адже плантація рослин у 4000 кв. м поглинає 103 тони вуглекислого газу.

Довідка. Павловнія або адамове дерево – рід рослин родини павловнієвих, яку ототожнюють або зараховують до ранникових. Батьківщиною більшості видів роду є Східна Азія – Японія, Корея, Китай, Лаос, В’єтнам. Це листопадне дерево 10-25 м висотою, з великими листками довжиною до 80 см (у павловнії повстяної), розміщеними на гілках один навпроти одного. Цвіте ранньою весною, квіти мають циліндричну форму, світло-фіолетові, схожі на квіти наперстянки.

У Тернополі погасили поштову марку, присвячену “Гвардії наступу”

Аварія у Тернополі: зіткнулися дві легківки, є потерпілі (ФОТО)