Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині судитимуть командира «днр», який воював проти ЗСУ (ФОТО)

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця Донеччини, обвинуваченого у державній зраді та колабораційній діяльності.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, у березні 2022 року донеччанин добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецького полку мобрезерву 1 армійського корпусу» так званої «днр».

Під час тимчасової окупації територій поблизу села Станіслав Херсонського району Херсонської області підозрюваний брав участь у бойових діях на боці ворога на посаді командира взводу, а потім – командира роти. Обвинувачений організовував облаштування та діяльність спостережних пунктів та бойових позицій, проводив передислокацію очолюваних підрозділів, здійснював охорону окупованих територій України та виконував інші злочинні завдання у рядах незаконного військового формування.

Чоловікові інкримінують частину 2 статті 111, та частину 7 статті 111- Кримінального кодексу України. Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювалось слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.

Знову біль: на війні Чортківщина втратила Героя Володимира Вітіва (ФОТО)

Викладачка хореографії з Тернополя стала бойовим медиком на передовій (ФОТО)