Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загинув під Бахмутом: Тернопільщина попрощалася з молодим Героєм

Із 31-річним військовослужбовцем Василем Рошком попрощалися у Скала-Подільській громаді 20 травня.

Про це повідомили на сайті громади.

Герой народився у березні 1992 року в селі Гуштинка. Василь закінчив Іванківську школу, робітничий фах здобув у Борщівському професійному ліцеї. Трагічна смерть передчасно забрала від сім’ї батька, тож на його плечі, як найстаршого з дітей, лягла відповідальність за молодших сестер та братів, в усьому мусив допомагати матері. Тривалий час працював у місцевому фермерському господарстві. Служив в українській армії, свідомо уклав контракт.

З початком російської агресії, вірний військовій присязі, у числі перших став до виконання службового обов’язку.

Він брав участь у бойових завданнях на Донеччині, на Бахмутському напрямку. 14 травня старший солдат, навідник мотопіхотного відділення мотопіхотної роти однієї з військових частин ЗСУ Василь Рошко загинув під час ведення оборонного бою.

Домовину з прахом Героя доправили до рідної Гуштинки 19 травня. Мешканці Іванкова та довколишніх сіл зустріли траурну процесію навколішки з квітами та запаленими лампадками. До сільського клубу домовину внесли військові побратими Василя у супроводі рідних, численних знайомих, сусідів та колишніх колег.

20 травня відбувся чин поховання, який здійснили священники Української греко-католицької церкви на чолі з вікарієм-генеральним секретарем сестри та швагри, Бучацької єпархії УГКЦ отцем Віталієм Заболотним. У скорботі залишилися мама, дружина, молодші брати та сестра.

Вишиванка для воїна під Бахмут від волонтерки з Тернопільщини

Тернополяни вшанували пам’ять жертв політичних репресій