Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Днями мали відвідати Валерія…” Загинув захисник із Теребовлянщини

15 травня під час виконання бойового завдання біля села Григорівка Донецької області загинув мешканець с.Плебанівка Теребовлянської громади 45-річний Валерій Штик.

“Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і наших воїнів. На превеликий жаль, знову маємо втрати в громаді, – повідомили у Теребовлянській міській раді. – Молодий чоловік, повний мрій та планів на майбутнє, які, на превеликий жаль, вже не збудуться… Віддав своє життя за рідну землю, за життя кожного українця.
Валерій Штик призваний за мобілізацією 20 січня цього року. Був гранатометником.
Теребовлянська міська рада та її голова Олег Продан висловлюють найщиріші співчуття рідним і близьким полеглого бійця. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Невимовний біль, безмежна скорбота, вічна і світла пам’ять мужньому Герою, люблячому синові, батькові, чоловікові та зятеві! Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!”

“Не можемо повірити…  Боляче прийняти сумну звістку з фронту. Не стало нашого захисника, щирого друга і доброго приятеля Валерія Штика із Плебанівки. Завжди усміхнений, добрий, товариський. Гарний сім’янин і турботливий син. Доля дала йому нелегкі випробування – рано втратив матір, але отримав любов і опіку від тітки. Жив, трудився, вірив. Проте усе обірвала страшна війна, яку веде росія проти України…
Наприкінці березня, після військового навчання за кордоном, Валерій заходив до нашого благодійного фонду. Радісно поспілкувалися, побажали йому Божої опіки. Домовлялися побачитись на сході. Плануємо поїздку, тож днями мали відвідати Валерія. Але, на жаль, він загинув… За Україну. За наше мирне життя. Безмежно сумуємо… Плачемо… Молимося…
Від імені всіх мешканців Плебанівки та від благодійного фонду “Чесна Україна” щиро співчуваємо рідним і друзям Валерія з приводу непоправної втрати. Цінуймо його велику жертву. Ніколи не забуваймо про болючу ціну нашої боротьби. Україна переможе. Але Героїв, на жаль, не повернути…” – написала волонтерка Любов Солтис.

“Один отримав осколкове поранення, інший – опіки”. Який стан потерпілих від ракетного удару в Тернополі?

У Тернополі у зруйнованій ракетами студії зняли зворушливу фотосесію (ВІДЕО)