Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гаївки на всю набережну: в Тернополі відроджують традиції

Потепліло і минулих вихідних на набережній Тернопільського ставу зібралося більше сотні дітей із благодійного фонду «Карітас Тернопіль», щоб весело провести час і більше дізнатися про українські традиції. Малеча разом із волонтерами водили гаївки та співали веснянки, грали в рухливі ігри.

Захід розпочали зі спільної молитви. Більшість дітей — учасники проєктів БФ «Карітас Тернопіль» і діти з родин переселенців, які через російську агресію змушені були покинути свої домівки і знайшли прихисток у Тернополі. Організатори пригощали малечу теплим чаєм і смаколиками, – розповідають на сторінці благодійного фонду.

— Прагнемо разом відроджувати народні традиції, які з року в рік занепадають. Часто, коли запитую підростаюче покоління про великодні обряди, зокрема, гаївки, знизують плечима, — каже директор благодійної організації «Карітас Тернопіль» отець Роман Загородний. — Важливо берегти цей скарб, бо в ньому — наша душа. Серед учасників заходу — діти, які приїхали в наше місто із зони бойових дій. Вони страждають, адже в багатьох ворог вкрав дитинство. Живучи в умовах страшної війни, саме невимушене спілкування з однолітками може трішки вирвати їх із тих важких реалій. Великодня радість нині знову сповнила серця дітвори!

Суд із водоканалом: тернополянка просила надати їй воду і платіжку

Знову сльози: на війні загинув Герой з Тернопільщини Василь Бойко (ФОТО)