Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

75200 грн зібрали для ЗСУ: на Тернопільщині юнак долучився до кулінарного марафону “Непереможні вареники”

75 тисяч 200 гривень для ЗСУ зібрали під час дитячого кулінарного марафону “Непереможні вареники”. Про це розповіла мама організатора марафону Анна Савицька.

Задонативши будь-яку суму, можна було отримати відеорецепти вареників. Під час марафону було записано 8 авторських рецептів від восьми дітей-спікерів, пише Суспільне.

З Тернопільщини до кулінарного марафону долучився Юрій Потурай з Великих Бірок. Марк є інста-другом Юрія. Хлопцеві 13 років, він готує ще з дитячого садочка і більшу частину вільного часу проводить на кухні. Найбільше, каже, любить працювати з тістом. Для марафону він приготував вареники із сиром та гречкою – такі, які полюбляють їсти у їхній родині. Робив їх разом з бабусею.

Хлопець з Тернопільщини долучився до кулінарного марафону, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Юрій Потурай. Фото: Суспільне Тернопіль

Кулінарний марафон “Непереможні вареники” організував 10-річний Марк Дзялак. Марк народився та живе разом з батьками-музикантами у Швейцарії. Мама хлопця Анна Савицька каже, що він розмовляє українською, вивчив її за два роки. Син працює кулінарним репортером на українсько-канадському телебаченні, веде авторську програму.

Хлопець з Тернопільщини долучився до кулінарного марафону, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Марк Дзялак. Фото: Анна Савицька

“Марк – наймолодший амбасадор української кухні в Європі та у Канаді. Він виступав у посольстві України у Швейцарії перед пані Посол, як волонтер. Нещодавно ми видали його дитячу кулінарну книгу з рецептами українських страв “Казкарня. Оце кухня”. Адже для нас важливо популяризувати усе українське, особливо зараз, коли в Україні триває війна”, – розповіла його мама Анна Савицька.

Хлопець з Тернопільщини долучився до кулінарного марафону, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Анна Савицька. Фото: Фейсбук

“Дякую кожному, хто зробив внесок у наближення перемоги України. Тепер я знаю, що дрон складається не тільки із залізних деталей, а й із добрих сердець”, – каже Марк Дзялак.

Він розповів, що готує з 5 років, досліджує українську кухню та вболіває за перемогу України. Для марафону Марк готував вареники з гречкою, які любив їсти Тарас Шевченко.

Крім Марка та Юрія, у марафоні взяли участь ще 6 учасників з України та Польщі: Анна Букай, Соня Ланда, Єгор Черевань, Марко Січ, Анна Рижова, Дарина Макаренко. Їхній вік – від 4,5 до 17 років. Деякі з них зараз проживають закордоном тимчасово через війну в Україні.

Хлопець з Тернопільщини долучився до кулінарного марафону, щоб зібрати кошти для ЗСУ

У марафоні взяли участь ще 6 учасників. Фото: Анна Савицька

За словами Анни Савицької, кулінарний марафон проводять уже вдруге. Влітку планують організовувати його знову. Зібрані кошти передали волонтерці Ользі Кричинській. Вони підуть на потреби української армії, зокрема на купівлю дрона для 72 окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців.

Попри те, що марафон завершився, долучитися до ініціативи можна у будь-який час, підписавшись на сторінку марафону в інстаграмі.

“Контент залишається на сторінці для тих, хто задонатив. Тож якщо є охочі підтримати діток, ми долучимо їх. Адже ЗСУ треба допомагати і не розслаблятися”, – говорить Анна Савицька.

У Львові відправили у відставку голову обласної ради

У Підгайцях буде військовий меморіал на честь Героїв (ФОТО)