Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

30 років жив у Німеччині і приїхав захищати Україну. Історія бійця з Тернопільщини

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ігор Петришин з Тернопільщини понад 30 років жив у Німеччині. Вже понад рік він захищає Батьківщину на передовій.

“Перший день війни мене застав на роботі. Якраз прийшов вранці, в 6 годині, мої колеги з роботи кажуть, що розпочалася війна. Я відразу прийшов у “Правий сектор”. Пройшов вишкіл тактично-медичний та інші вишколи з тактики”, – розповів Суспільному боєць.

Повернувся в Україну в березні минулого року, з 1 квітня воює на фронті.

“Думаю лише про те, як Україну визволити, вбити останнього окупанта і на тому розпочнеться мирне життя. Ну воно, звичайно, так швидко не розпочнеться. Звичайно, праці ще багато буде”.

Військовослужбовець каже, найбільшу підтримку на передовій отримує від побратимів.

“Після боїв, коли зустрічаємося, вони в інших підрозділах, наприклад, і бачиш, що вони цілі, здорові і всі вернулися, то це якраз щасливий момент”.

Ігор Петришин просить тернополян долучатися до захисту України. Каже, що так швидше переможемо ворога.

“Хочеться, щоб трохи свідоміші були, бо в нас йде війна. Щоб самі добровільно йшли у військкомати або через інші заклади, які допомагають піти воювати, бо нам також потрібна допомога, ми ж не вічні. Потрібно нам, щоб вони допомагали, якщо вони навіть бояться воювати, знайдеться для них якась робота, може навіть картоплю чистити чи боєприпаси підвозити, чи поранених вивозити. Робота є. І думаю багатьом може, навіть, і сподобатись, там нічого такого страшного немає”. Боєць каже, мріє про перемогу.

“Мрію звичайно про перемогу, чим швидше, тим ліпше. Мрію, що в Україні буде українська мова всюди. З сином зустрітися, звичайно, після перемоги хочеться, з своїми рідними. Поїхати знову в Німеччину й повернутися, і далі боротися за майбутнє наше в Україні”.

“Були передчуття, що настане війна, тому вирішив піти у ЗСУ”, – військовий з тернопільської бригади (ВІДЕО)

ДТП у Тернополі: водій на Audi врізався у банер (ФОТО)