Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як штучний інтелект бачить відомих людей з Тернопільщини: дивіться фото

Тернопільщина має чимало людей, які стали відомі на всю Україну та далеко за її межами. А як їх бачить штучний інтелект? Ми попросили у нейронної мережі створити їх портрети! 

Нейронна мережа від дослідницької лабораторії Midjourney дозволяє створювати зображення за описом. Користувачі створюють ілюстрації за допомогою команд бота Discord. Створити власне зображення може кожен, пише “20 хвилин”.

Штучний інтелект працює за таким принципом – людина формує текстовий опис англійською того, що бажає побачити у результаті. Потім нейромережа формує декілька зображень на вибір, аналізуючи безліч фото у власній базі. Тож ми попросили у штучного інтелекту намалювати відомих людей з Тернопільщини.

Ян Амор Тарнавський

Це засновник міста Тернополя, державний, політичний, військовий діяч Польського королівства. Представник шляхетського роду Тарновських гербу Леліва.

Соломія Крушельницька

Це українська оперна співачка, педагогиня. За життя визнавана найвидатнішою співачкою світу. Співати з Крушельницькою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував їй свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй». На її честь у Тернополі названо вулицю та є пам’ятник у центрі міста.

Іван Пулюй

Так штучний інтелект бачить українського фізика та електротехніка, винахідника. Іван Пулюй – один із першовідкривачів Х-променів задовго до Рентгена. На його честь названо Тернопільський національний технічний університет.

Андрей Шептицький

Це предстоятель Української греко-католицької церкви, митрополит Галицький, архієпископ Львівський. Під час Першої світової війни його заарештували російські військові та вивезли до росії. Повернувшись до Львова, став одним зі співзасновників ЗУНР. Від 1955 року триває процес беатифікації.

Ігор Ґерета

Це український археолог, мистецтвознавець, історик, поет, викладач і громадсько-політичний діяч. Заслужений діяч мистецтв України. Написав понад 120 розвідок й статей у енциклопедіях, збірниках та періодичних виданнях як України так і Канади, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини. Він – видавець більше як 30 книжок Інституту національного відродження України.

Іван Марчук

Відомий художник-живописець родом з Кременецького району. Доробок митця налічує близько 5000 творів. Провів понад 150 персональних і близько 50 колективних виставок. Майстерня митця знаходиться в самому центрі Києва на вулиці Пушкінській.

Сергій Притула

Під час росісько-української війни ім’я Сергія Притули, який родом зі Збаража, стало відомо на увесь світ завдяки його волонтерській діяльності. Завдяки його діяльності вдалося придбати чимало необхідної техніки та амуніції для захисників, безпілотні літальні апарати та супутник, який допомагає українському війську.

Захисники з Тернополя

А так штучний інтелект бачить військових з Тернопільщини, які захищають Україну від російського окупанта.

А ви упізнали портрети відомих людей? Кого б хотіли побачити ще? Пишіть у коментарях!

УПЦ в Тернополі без землі і права нею користуватися

У Тернополі забрали землю в московської церкви