Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Шахраї не сплять: дві тернополянки втратили понад 39000 гривень

Недавно тернопільські правоохоронці зафіксували ще два випадки шахрайства, пов’язаного з крадіжкою грошей з банківських рахунків місцевих жителів. Дві жінки 48 та 31 рік втратили понад 39 тисяч гривень.

Невідомі шахраї зв’язалися з потенційними жертвами по телефону, презентуючись працівниками банку, та виманили у них конфіденційні дані. Як наслідок, з банківських рахунків двох мешканок Тернополя було викрадено понад 20 тисяч та 19 тисяч гривень відповідно. За обома цими випадками кримінальні провадження вже розпочато.

Щоб уникнути потрапляння в хитромудрі шахрайські пастки, потрібно бути особливо уважним і не повідомляти невідомим особам ніякої конфіденційної інформації. Нагадуємо, що працівники банків ніколи не зателефонують вам самостійно, щоб провести ідентифікацію власника карти – зазвичай ця процедура відбувається тільки за запитом клієнта. Також слід пам’ятати, що співробітники фінустанов не використовують для зв’язку особисті мобільні номери. Будьте уважні при отриманні будь-яких СМС-повідомлень від банку, завжди уважно читайте їх зміст та не називайте свій пін-код або одноразові коди стороннім особам.

Частина Тернополя без води: що сталося

У Тернополі шахраї обдурили підприємців на майже пів мільйона гривень