Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хресна дорога в Зарваниці об’єднала тисячі вірян (ФОТО)

У неділю, 2 квітня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася велелюдна Хресна дорога, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк та екзарх Луцький Йосафат Говера.

У спільній молитві за перемогу України взяли участь близько 200 священиків та тисяч вірян.

«Звернулись у молитві до Матері Божої Зарваницької про Її Покров над українським народом, за українських матерів, які у тривозі за майбутнє своїх дітей, за усі країни та народи, що допомагають Україні у нерівній важкій боротьбі, за українських волонтерів, що жертвують свої сили та час для того, щоб послужити ближнім у найтяжчу хвилину. Та найбільше – за захисників, за усіх поранених воїнів, полонених, щоб Господь зцілив їхні рани та полегшив їхні страждання»,- йдеться у повідомленні прес-служби  Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.

Священники почергово несли ікону Матері Божої Зарваницької. Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, страсні пісні, а семінаристи Тернопільської семінарії театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Чиновниця з Тернопільщини відсудила 769000 грн за звинувачення у хабарництві

За 10 000 гривень хабаря судитимуть начальника відділу поліції на Тернопільщині