Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі судили посадовця, який з переляку з’їв 200 доларів

Посадовця держміграції, який після затримання зʼїв 200 доларів, посадили на 4 роки. Чиновник на суді стверджував, що в нього болів шлунок через давнє захворювання.

У Тернополі до 4 років позбавлення волі засудили співробітника Управління Державної міграційної служби України, який отримав 300 доларів хабаря, 200 з яких – він з’їв.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду, пише “ТСН”.

За даними суду, у квітні 2019 року посадовець Управління Державної міграційної служби України запропонував жінці вирішити її проблеми щодо видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні. Він сказав, що за 300 доларів вона отримає документи.

Оскільки потерпіла не мала з собою коштів, то пообіцяла, що згодом принесе. Проте жінка звернулась із заявою до СБУ. Через тиждень жінка принесла посадовцю 100 доларів, а через день – 200. Тоді його і затримали правоохоронці.

Під час слідчих дій силовики не виявили у підозрюваного коштів, хоча на його тілі були сліди барвника, яким помітили купюри. Переглянувши камери спостереження, виявилось, що чиновник, побачивши правоохоронців, з переляку з’їв 200 доларів.

На суді посадовець свою провину заперечив. Він заявив, що його дійсно болів шлунок, проте це нібито було давнє захворювання.

Проте суд визнав підозрюваного винним та засудив до 4 років позбавлення волі. Тернопільський посадовець ще може оскаржити вирок в апеляційному суді.

Тернополянка виконує твори українських композиторів і збирає кошти на ЗСУ

Загинув у самому пеклі війни: у Бахмуті поклав своє життя Герой з Чорткова (ФОТО)