Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі мітинги проти московського патріархату набирають обертів (ФОТО, ВІДЕО)

Впродовж двох днів тернополяни збираються на акцію протесту біля храму УПЦ московського патріархату на вул. Коновальця. Вони вимагають заборонити діяльність московського патріархату на території міста та держави.

Серед учасників протесту – представники громадських організацій, студенти та небайдужі тернополяни. Вони прийшли з плакатами, на яких написані гасла: «Геть московського попа», «Кров українців на ваших руках», «Тут був ФСБешний піп», «Досить» тощо.

Під час акції містяни збирали підписи, щоб заборонити діяльність церкви московського патріархату в Тернополі. Петицію з підписами спрямують до міської ради та Верховної Ради України.

Мітингувальники вимагали, щоб їх пропустили на територію храму, однак, ворота були зачинені. Молодь під ними співала Державний Гімн України та скандувала «Геть московського попа». Ворота храму відчинили через 2-3 години після початку акції. Тернополяни вийшли на сходи храму та підняли український прапор.

Учасники акції запевняють, що кожного дня будуть збиратись на мирні акції, щоб вигнати московських попів з Тернополя та України.

У Тернополі негода наробила шкоди: дерево упало на авто (ФОТО)

Лікарню на Тернопільщині очолює медик, який переїхав із Волновахи