Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі забрали землю в московської церкви

У Світлий понеділок, 17 квітня, депутати Тернопільської міської ради зібралися на позачергову сесію, аби затвердити питання, яке набуло широкого суспільного резонансу – про припинення права на користування земельною ділянкою церковній спільноті УПЦ московського патріархату на вул. Коновальця.

Всі депутати одноголосно підтримали це питання. Представники нашої команди також проголосували за відміну рішення про надання земельної ділянки в Тернополі в постійне користування церкві, яка належить до структури країни-агресора.

“Припинити Управлінню Тернопільської єпархії Української Православної церкви (код ЄДРПОУ 14052348) право постійного користування земельною ділянкою площею 0,5484 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою вул. Євгена Коновальця,1. Віднести дану земельну ділянку до земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам”, – йдеться в рішенні.

“Тернополяни організовували протести щодо заборони діяльності православної церкви московського патріархату. Понад два тижні щодня збиралися перед Кафедральним собором Віри, Надії, Любові та матері Софії УПЦ МП, збирали підписи, щоб заборонити діяльність церкви московського патріархату в Тернополі. Петицію з підписами спрямували до міської ради.
Сьогодні депутати одноголосно проголосували за це рішення. Це перший крок у юридичній площині. Безумовно, у час війни в Україні не місце російській церкві”, – зазначила депутатка Тернопільської міської ради Любов Вовк.

Як штучний інтелект бачить відомих людей з Тернопільщини: дивіться фото

Тернополянин купував квадрокоптери і втратив 220000 грн: що сталося