Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Створи свою неповторну писанку”. У музеї в Тернополі проводять великодні майстер-класи

У Художньому музеї в Тернополі розпочалася серія майстер-класів із писанкарства «Великодні візерунки». Щороку напередодні Великодня працівники музею спільно з Тернопільським обласним методичним центром народної творчості КУ ТОР проводять навчання для усіх охочих опанувати прадавнє мистецтво писанкарства.

Своїми знаннями і вміннями ділилися Катерина Поднєжна – майстриня народних промислів з Кременця та Ярослав Осадца – народний майстер з писанкарства з Тернополя.

З вітальними словами до присутніх звернулися Ольга Ваврик-заступник директора ТОХМ, Володимир Вермінський, директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості. Іван Кузишин, автор туристичного путівника-мапи “Мандруємо мистецьким Тернопіллям” подарував музею примірник видання, в якому подано інформацію про майстрів народного мистецтва Тернопільщини.
Учасники майстер-класу дізналися про символіку кольорів, особливості орнаментів та взявши до рук писачок, спробували створити свою неповторну писанку, йдеться на сторінці Тернопільського обласного художнього музею.

Людина з великої літери: помер відомий краєзнавець з Тернопільщини (ФОТО)

У Тернополі масово ловлять “закладчиків”