Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Соціальна допомога” від шахраїв: жителі Тернопільщини масово втрачають свої кошти

Поліція Тернопільщини застерігає від афер під приводом «соціальних виплат».

Шахрайства з соціальними виплатами продовжують знаходити своїх жертв. Зловмисники розміщують оголошення про надання різного роду соціальної або благодійної допомоги та надають фейкові посилання для реєстрації.

До поліцейських звернувся 47-річний житель Чортківського району. Чоловік розповів, що на його мобільний телефон надійшло SMS-повідомлення з інформацією про можливість отримати 8600 гривень соціальної допомоги. В повідомленні було вказане й посилання, за яким необхідно перейти, щоб отримати гроші на картку. Заявник перейшов за вказаним посиланням і при цьому ввів свої дані та усі реквізити банківської картки. Але чоловік ніяких грошей не отримав, натомість невідомий шахрай із його картки зняв 7 тисяч гривень.

За фактом злочину передбаченого статтею 190 КК України слідчі розпочали кримінальне провадження. Особи зловмисників встановлюють.

Поліцейські застерігають:

– користуватися інформацією лише з офіційних джерел;
– ні в якому разі не переходити за сумнівними гіперпосиланнями у різних телеграм-каналах та в особистих повідомленнях, не повідомляти конфіденційну інформацію стороннім особам;
– зважайте на те, що офіційні сторінки установ у соціальних мережах мають верифікацію, тобто біля назви наявна синя позначка.
– отримавши фішинг-посилання, ні в якому разі не переходити за ним і не вводити реквізити та запитувану інформацію про банківську картку.
Бережіть себе й свої заощадження!

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

40% українців не планують повертатися з Польщі

У Тернополі змінили графік подачі гарячої води