Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Прикраси із… гільз: батько бійців і волонтерка виготовляють унікальні речі

Фото: Суспільне Тернопіль.

Каблучки і сережки з гільз виготовляють тернопільська волонтерка Ольга Данченко та майстер – батько двох бійців Сергій Коновал. Серію назвали “Сталева сотня”. Прикраси продають, а за виручені кошти купують необхідне для 2 батальйону 67 окремої механізованої бригади.

Ольга розповіла Суспільному, що каблучки та сережки з гільз уже роз’їхалися по всьому світу.

Із латунними гільзами, які згодом стануть каблучками та сережками, працює Сергій Коновал. Болгаркою чоловік відрізає основу патрона.

“У мене є три болгарки різної потужності, різного діаметру. Вулканітики відрізаються, відрізати треба також одразу з подачею холодної води, бо латунь міняє колір, коли нагрівається, а потім це все шліфувати та полірувати. Найскладніше – це 2-міліметрову заготовку втримати в руках, коли її обробляєш болгаркою”, – розповів майстер.

“Даємо друге життя гільзі. Перший раз вона працювала, коли знищувала окупанта, а тепер піде на прикраси нашим жінкам. Є гільзи від американської автоматичної гвинтівки, калібр 5,56 мм, а в Олі 7,62 мм – це автомат Калашникова. І в нас також основи різного діаметру під різні гільзи. Можна брати колечками, а можна сережки. І ми підбираємо, якщо це комплект, щоб були з однакових гільз і колечко, і сережка”, – каже чоловік.

“Визнай свою вину! Загинули двоє молодих людей…”. Біля суду на Тернопільщині зібрались люди

“Годі маніпуляцій!”: громади Закарпаття закликають екоактивістів та владу до діалогу щодо курорту “Свидовець”