Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині 31-річний чоловік купував мотоцикл і втратив 50 тисяч грн

Залишився без мотоциклу 31-річний мешканець Тернопільщини.

Незважаючи на численні застереження про шахрайства в мережі, чоловік відправив невідомому продавцю чималі гроші за техніку, а товару так і не дочекався.

Потерпілий знайшов в соцмережі оголошення про продаж двоколісного транспорту. Продавець телефоном запевнив, що транспорт віддає дешевше, аніж той вартує, бо гроші потрібні терміново. Покупець перевів через термінал невідомому майже 50 тисяч гривень. Однак, вже домовитися про строки доставки техніки не зміг – мобільний продавця перестав відповідати, а оголошення про продаж аферист швидко видалив. Довелося звертатися за допомогою до поліцейських.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння протиправного порушення.

Працівники поліції нагадують про необхідність перевіряти інформацію щодо інтернет-магазинів чи продавців перед придбанням дороговартісного товару та не поспішати не здійснювати передоплату. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету та на сайті Кіберполіції, не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая.

Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У Тернополі водій виїжджав із АЗС і врізався у “Мерседес”: травмувалися мама з дитиною

До 150 тисяч грн штрафу або навіть тюрма: за що масово карають українців