Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині “ставлять” Хресну дорогу задля допомоги ЗСУ

У селах Залозецької громади започаткували чудову молитовну ініціативу в час Великого посту – проводять театралізовану Хресну дорогу і збирають кошти на потреби ЗСУ.

Ініціювали такі молитовні заходи голова громади Андрій Нога і директор Залозецького міського будинку культури Ярослав Слотюк. Актори-аматори вже побували з Хресними дорогами в двох селах – Чистопадах і Загір’ї. У найближчі вихідні молитимуться з мешканцями сіл Ренів і Гаї Розтоцькі, – повідомляють на сторінці БФ “Покрова” у Фейсбуці.

“Хочемо таким чином долучитися до придбання вантажівок для бригади НГУ «Азов». Ми вже проводили благодійний захід у громаді під егідою благодійного фонду «Покрова», зібрали 194 тисячі гривень. У час посту молимося Хресну дорогу і робимо спільно добру справу”, – зазначив голова громади Андрій Нога.

У постановці театралізованої Хресної дороги беруть участь активні мешканці Залозецької громади – працівники галузі культури, освіти, музейники, старшокласники та ін.

“Наш драматичний колектив заснований у 2010-ому році. Маємо багато постановок різних вистав, але важливе місце займає театралізована Хресна дорога, адже це – молитва в час Великого посту. Разом із начальницею відділу культури Наталією Романишин підготували сценарій містерії. Марія, мати Христа, Іван, побожні жінки – персонажі Хресної дороги. Ісуса вирішили не грати, Його кожен присутній уявляє, відчуває Його терпіння шляхом на Голгофу. Залучили до заходу двадцять учасників. Приємно, що на сцені з акторами – начальниця відділу культури, начальниця відділу освіти, директор музею зі своїми співробітниками, старшокласники. Триває війна, хтось готує для воїнів, хтось долучається коштами до придбання потрібних речей на фронт, а ми своїм талантом і молитвою допомагаємо. Всі разом наближаємо перемогу!” – зазначив директор Залозецького будинку культури Ярослав Слотюк.

“Дія” запустила сервіс для ветеранів-підприємців та їхніх родин

У Тернополі п’ятеро людей створили підпільну мережу гральних закладів