Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лікарню на Тернопільщині очолює медик, який переїхав із Волновахи

Роботу Копичинецької лікарні з жовтня 2022 року організовує медик Сергій Любченко, який через війну переїхав із Донеччини. Він виконує обов’язки директора цієї лікарні.

Сергій Любченко розповів Суспільному, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну він працював у Волновасі в центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Минулого року в Копичинецькій лікарні пролікували 162 військовослужбовці.

“Крім військових за минулий рік проліковано амбулаторно 1 015 внутрішньо переміщених людей. Стаціонарне відділення лікарні включає в себе терапевтично-неврологічне, хірургічно-гінекологічне, пологове, дитяче, відділення гемодіалізу. Загальна кількість ліжкомісць – 115. Нам вдалося збільшити кількість звернень до стаціонарів. Якщо раніше лікували 206 осіб в місяць, то зараз цей показник зріс до 260 пацієнтів у січні та 240 – у лютому”, – розповів виконувач обов’язків директора лікарні.

Фото: Суспільне.

Загальне охоплення кількості населення, яке обслуговує лікарня – 40 тисяч осіб.

“Люди обирають нашу лікарню через якісні послуги. Є звернення і з сусідніх громад, які ми не обслуговуємо”, – каже Сергій Любченко.

Завідувачка відділення гемодіалізу Неля Лаврушко розповіла, що тут є 7 діалізних місць.

“Загалом в нас отримують лікування 35 пацієнтів”.
Нещодавно лікарня отримала донорську допомогу з Польщі – рентгенологічне обладнання. Про це розповіла рентгенлаборант Марія Боднар, яка працює у відділенні вже 20 років.

“За день обстеження на рентгені проводять 10-20 відвідувачам. Зараз ми вчимося працювати на новому рентгені. На цьому апараті набагато менша доза опромінення. Той, який у нас був до цього – з 70-х років”, – каже жінка.

У лікарні, за словами Сергія Любченка, є повний комплект лапароскопічного обладнання, у майбутньому планують розвивати хірургію.

У Тернополі мітинги проти московського патріархату набирають обертів (ФОТО, ВІДЕО)

На Тернопільщині далі лютує негода: дерева падають на дороги і автомобілі (ФОТО)