Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі шахраї обдурили підприємців на майже пів мільйона гривень

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, що стосується трьох тернополян, які вчинили шахрайські дії на підприємців із метою отримання незаконної вигоди.

Згідно зі зібраними доказами, злочинці організували фіктивну підприємницьку діяльність з продажу автомобільних акумуляторів, з якої вони отримували прибуток, але при цьому не розраховувалися з підприємцями, які взяли їхню продукцію під реалізацію на суму майже пів мільйона гривень.

Один із підозрюваних 35-річний тернополянин приховав свої шахрайські наміри, здійснивши реєстрацію фізичної особи на чуже ім’я. Такі дії дозволили йому і його спільникам вести фіктивний бізнес, але при цьому завдавати збиток іншим підприємцям. Шахрайська діяльність тривала протягом трьох місяців, після чого потерпілі звернулися до правоохоронців із заявами.

Поліцейські оперативно викрили злочинців і розпочали кримінальне провадження, підозрюючи їх за частинами 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу. Якщо зловмисникам доведеться відповідати за свої дії перед судом, то вони можуть бути засуджені до позбавлення волі на термін від трьох до восьми років, повідомляє пресслужба поліції Тернопільщини.

Шахраї не сплять: дві тернополянки втратили понад 39000 гривень

У Тернополі пішоходи масово ігнорують правила: за один день – 43 порушника (ФОТО)