Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі пенсіонерка втратила 70000 грн: що сталося

Майже 70 000 гривень віддала пенсіонерка шахраю на лікування своєї онуки.

«Родич в біді» – це один із видів злочинів, пов’язаних із привласненням коштів шляхом обману: люди віддають гроші та цінності, аби вберегти рідних від неіснуючої небезпеки.

Від такого злочину постраждала й 85-річна жителька Тернополя. Жінка віддала пройдисвіту 1700 євро на лікування своє онуки.

Як встановили працівники територіального підрозділу поліції, до потерпілої зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником медзакладу. Шахрай повідомив, що внучка тернополянки потрапила в лікарню й їй необхідна термінова дороговартісна операція.

Заявниця погодилася й попросила додзвонювача прийти до її будинку, бо вона через похилий вік не може поїхати в місце зустрічі. Згодом до під’їзду багатоповерхівки підійшов невідомий та забрав готівку. Пенсіонерка зв’язалася з онукою та зрозуміла, що її ошукали.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ( шахрайство ) Кримінального кодексу України.

Запам’ятайте, якщо від вас вимагають гроші – це аферисти!

У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей: запитайте, як його звати, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.

Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.

Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови!

Фальсифіковане «Поліське» масло, яке продавали у Тернополі, не виробляють за адресою на упаковці

У Тернополі попрощалися з командиром взводу Валерієм Дороховим (ФОТО)