Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У селі на Тернопільщині заклали фруктовий сад (ФОТО)

У селі Сороцьке Іванівської громади на Тернопільщині сьогодні, 28 квітня 2023-го року, заклали фруктовий сад. Ініціював акцію з озеленення і придбав саджанці виходець із села — військовослужбовець Іван Вишньовський.

Іван Вишньовський був натхненником благодійних заходів «Сила народу» для підтримки ЗСУ, які організовував благодійний фонд “Покрова”. Волонтери “Покрови” також долучилися до нинішньої акції і спільно із виконавцями-волонтерами заходів та мешканцями Сороцького висадили у центрі села 60 дерев: 20 яблунь, 20 груш, 10 слив і 10 персиків. Планують ще посадити 10 магнолій довкола старовинного костелу Матері Божої Неустанної Помочі, – йдеться в дописі благодійного фонду “Покрова”.

У Сороцькому відбулося два благодійні вечори «Сила народу». Мешканці села спільними силами зібрали 335 тисяч гривень на безпілотні комплекси «Валькірія» для 44 окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Данила Апостола. Ці безпілотники вже допомагають знищувати ворога!

«На знак вдячності мешканцям Сороцького за їхню активну позицію і підтримку 44-ої окремої артилерійської бригади, ми висадили фруктові дерева. Сад стане окрасою! Сороцьке — моє рідне село, тож до нього лежить душа, – розповів Іван Вишньовський. – Яблуні, груші й сливи ми посадили біля будинку культури, а персики — біля дитячого садка. Приємно, що до акції долучилися місцеві школярі, вихованці дитсадка та їхні педагоги. Ми з дружиною Оксаною розглядали різні ідеї, як віддячити людям, вирішили, що закладання саду — найкраща, бо це — пам’ять на роки. Дерева плодоноситимуть, діти зможуть споживати фрукти. Сад милуватиме око багатьох поколінь. Завтра плануємо ще висадити магнолії, щоб внести краплину життя довкола старовинного закинутого костелу.
Велика вдячність односельчанам за допомогу ЗСУ! З їхньої легкої руки вдалося провести багато благодійних вечорів «Сила народу» по всій Тернопільщині. З нами їздили на волонтерських засадах талановиті артисти. Сьогодні з нами висаджували сад співак Василь Хлистун із дружиною, музикант Юрій Ванжула з гурту «Світозари» та ведучий Юрій Шкільняк, а також — волонтери благодійного фонду «Покрова», староста Сороцького Юрій Сагайдак, о. Юрій Гаврилишин, діти і педагоги нашого села. Цей день залишиться в історії Сороцького!»

«З перших днів війни всім селом допомагаємо нашим захисникам, а сьогодні провели знакову акцію для всіх нас — посадили сад. Позитивні емоції передусім пам’ятатимуть наші діти. Школярі будуть доглядати за деревами. Коли саджанці приймуться, придумаємо назву для саду. Фруктові дерева нагадуватимуть про нашу єдність та незламність у такий важкий час. Війна згуртувала односельчан, а особливо — заходи «Сила народу». Продовжуємо робити все для перемоги України!” – зазначив староста Сороцького Юрій Сагайдак.

«Емоції переповнюють! Сороцьке — мальовниче село зі славною історією. Який там прекрасний костел! А які там щирі люди! Діти і молодь долучилися до висаджування дерев. З маленькими лопатами, відерцями допомогли закласти новий сад вільної України. Фруктові дерева нагадуватимуть про нинішні дні, даруватимуть смачні плоди. Малеча підросте і буде пам’ятати свої деревця. Це вклад у майбутнє нашої країни!» – поділилася враженнями волонтерка благодійного фонду «Покрова» Оксана Воробель.

На Тернопільщині чоловік видурив у жінки 58000 грн: що сталося

З десантників у військові комісари, або Коли вердикт ВЛК — не вирок: історія захисника з Тернопільщини