Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Комітет ВР підтримав рекомендацію про виселення УПЦ з Почаївської лаври

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради рекомендував парламенту схвалити постанову з рекомендацією Кабміну розірвати з УПЦ МП договір оренди комплексів споруд Почаївської лаври.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу парламенту.

Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту, на сьогодні Почаївська лавра є джерелом «руского міра» на території ставропігійного монастиря в Україні. Вона вже тривалий час перебуває у юрисдикції Української Православної церкви московського патріархату і стала форпостом антиукраїнських сил та осередком міжконфесійного протистояння й розбрату.

Зараз, у час російсько-української війни, якраз на часі розірвати з Українською православною церквою московського патріархату договір оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври. Перебування Почаївського монастиря у володінні церкви московського патріархату нівелює не лише українську історію, а й Українську церкву загалом”, – йдеться в документі.

Питання ж про те, яка з конфесій після припинення договору оренди повинна проводити богослужіння в Почаївській Успенській лаврі, – Православна церква України та Українська Греко-католицька церква, можуть вирішити за взаємною згодою. Це можуть бути почергові богослужіння або ж передача одній і другій церкві певних частин споруд комплексу, зазначається в документі.

Читайте також: У Тернополі зареєстрували петицію про розірвання договорів з УПЦ МП

У Тернополі зареєстрували петицію про розірвання договорів з УПЦ МП

По всьому Тернополю їздитимуть колони пожежної техніки: що сталося