Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Визнай свою вину! Загинули двоє молодих людей…”. Біля суду на Тернопільщині зібрались люди

Сьогодні, 20 квітня 2023-го, у Бережанському районному суді мало відбутися підготовче засідання по резонансній справі щодо ДТП, в якій загинули 23-річний Василь Пупко і 19-річна Марта Гриців із Калуша.

До суду приїхали батьки загиблих, а також родичі та друзі. У руках тримали фотографії Марти і Василя. Плакали і говорили про біль, який довелося пережити через непоправну втрату. Спершу стояли біля входу до суду, згодом їм дозволили зайти в приміщення. Прибув на засідання обвинувачуваний Віталій Карпович зі своїм захисником, – пише “НОВА…”.

Проте суддя Василь Крамар відклав підготовче засідання, бо до суду не з’явилася одна із потерпілих – цивільна дружина підсудного, яка на момент аварії їхала з ним в автомобілі. Повідомлення про дату слухання було відправлено їй поштою, але лист повернувся із відміткою про те, що адресат відсутній за вказаною адресою.

Перенесення засідання на червень обурило присутніх. “Визнай свою вину! Загинули двоє молодих людей…” – звернулися до обвинувачуваного. Люди ледве стримували емоції. Віталій Карпович мовчав, лише зазначив, що хотів приїхати до рідних загиблих, щоб вибачитись. До батьків загиблих сьогодні в суді він не звертався жодним словом.

Після засідання мамі загиблого стало погано, викликали швидку допомогу. Довкола суду зібралося чимало бережанців. Цікавились, яку слухають справу.

Нагадаємо, що аварія сталася 7 серпня 2022-го між селами Шибалин і Комарівка на Бережанщині. Василь і Марта їхала на «Skoda Octavia» до Тернополя, щоб провідати батька в лікарні. Прямо на них із зустрічної смуги виїхав автомобіль «Mercedes-Benz», яким керував киянин Віталій Карпович. Зіткнення було неминучим. Марта і Василь загинули на місці.

Тернопільський педагогічний університет відзначив річницю з дня заснування (ФОТО)

Прикраси із… гільз: батько бійців і волонтерка виготовляють унікальні речі