Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Російські книги – на макулатуру. Бібліотека на Тернопільщині очистила полиці

Бібліотечна сфера Великоберезовицької громади впевнено тримає культурний фронт. Зокрема, в селі Острів книгозбірня оголосила акцію про збір російськомовних книжок задля їх переробки та придбання за виручені кошти літератури українських авторів.

“З початком російської агресії як акт протесту проти духовного носія московського варварства – російської мови, ми провели списання і вилучення з книжкового фонду бібліотеки книг російських авторів, – каже бібліотекарка з Острова Галина Шуба. – Твори ворожою мовою нам непотрібні. Полиці на стелажах звільнились, і тепер разом із односельцями ми активно наповнюємо їх рідною літературою”.

Про це розповідає “Сільський господар плюс”.

Акція сільської книгозбірні викликала інтерес як у дорослих, так і юного покоління. Приходять школярі, молодь, бабусі з маленькими онуками. І не лише приносять російськомовні книги, які перетворилися в непотріб у їх домашніх бібліотеках, а й дарують сільській книгозбірні видання на рідній мові українських авторів із сімейних книжкових колекцій.

– Мова має значення! – наголошує Галина Шуба. – Так ми не лише перетворюємо російські книжки на «зброю» проти московської орди, а й збагачуємо духовний світ наших читачів потрібним, рідним, справжнім.

Невимовний біль: під час артобстрілу загинув ще один Герой з Тернопільщини (ФОТО)

Житель Чортківщини купував зернову сівалку і втратив 23700 грн