Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Патріарху Варфоломію подарували картину митця із Бучача

Картину «Вогонь, який засвітив Господь – не зможе погасити жодна темрява» вручили патріарху Варфоломію у Туреччині. Автор картини – з Тернопільщини.

Про це повідомив український релігійний діяч, архієпископ Памфільський, очільник Західної єпархії Української православної церкви в Америці Вселенського патріархату.

“Мав нагоду разом із Високопреосвященним митрополитом Антонієм взяти участь у зустрічі з Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм у Константинополі, Туреччина. Вручив Патріарху картину митця із мого рідного міста юнацьких років – Бучача: «Вогонь, який засвітив Господь – не зможе погасити жодна темрява».

«Коли на дворі темрява пожирає місто у свою вічну безодню і здається, що всі надії вже погасли, у небі з‘являється яскрава зірка, яка повідомляє кожного, що на світ прийшов той, хто зможе запалити незгасиме полум’я у серці кожного з нас. І тоді наше завдання зберегти цю святу іскру і передати її всім, хто цього потребує. Маленьке дівча несе у своїх долоньках символ любові, добра та віри через холодне, темне місто, та їй зовсім не лячно, бо вона знає, що у її руках вічне полум‘я, яке не зможе погасити жодне зло».

Мав нагоду придбати цю ікону на аукціоні – 100% коштів від продажу, передані Бучацьким волонтерам на потреба ЗСУ. Тепер вона знайшла домівку в серцевині світового Православ’я – в опіці Вселенського Патріарха Варфоломія!” – йдеться в дописі Даниїл Зелінський.

За добу заробляли від 20 до 40 тисяч грн: у центрі Чорткова працював гральний заклад

Тернополянин хотів придбати авто із США і втратив понад 3000 доларів