Крабові палички — продукт, що викликає безліч суперечок. Дехто вважає їх корисною та смачною білковою їжею. Дехто наголошує на наявності барвників та консервантів у складі й не радить вживати. А дехто вважає, що на крабові палички ціна трохи завищена і не відповідає якості продукту. Де ж істина? Спробуємо розібратись.
Склад крабових паличок
Перш ніж аналізувати, чого більше в крабових паличках, користі чи шкоди, треба дізнатися, з чого вони складаються. Більшість виробників використовує такі складники:
- сурімі — фарш з океанічної риби, що містить в собі мікс хека, путасу, скумбрії та інших сортів;
- крохмаль;
- яєчний порошок;
- олія;
- сіль;
- цукор;
- ароматизатори;
- барвники;
- підсилювачі смаку.
Всі домішки дозволені до використання в харчовій промисловості та містяться в мінімальних кількостях. Продукт не завдасть шкоди вашому організму при адекватному споживанні. Навіть, навпаки. Ви зможете забезпечити себе безліччю корисних елементів, що містить в собі океанічна риба, насолоджуючись приємним смаком без вираженого рибного запаху.
Ще один великий плюс — низька калорійність продукту. 100 грамів крабових паличок містять в собі менш ніж 100 ккал. Це чудовий варіант для тих, хто слідкує за станом свого тіла та фізичною формою.
Кому може нашкодити?
Через наявність великої кількості риби у складі продукту, його не можна вживати людям, що мають відповідну алергію. Також не варто їсти крабові палички тим, хто реагує на яєчний білок або сою.
Всім іншим споживати продукт безпечно і корисно. Але зважайте на склад. Чим більше сурімі та чим менше інших домішок — тим краще. І намагайтесь слідкувати за розміром порції, адже надмірне споживання солі, що міститься в крабових паличках, може негативно відбитися на вашому здоров’ї.
У гіпермаркеті Novus представлено великий асортимент продуктів з сурімі, серед яких ви точно зможете знайти улюблений смак. Ціни різні. А швидка доставка дозволить вам отримати покупку саме тоді, коли ви цього потребуєте.
Сміливо насолоджуйтесь крабовими паличками. Їжте їх на перекус або як доповнення до основної страви. Смачного!