Синус-ліфтинг: з яких етапів складається процедура та як розрахувати її вартість

Синус-ліфтингом називається збільшення обсягів кісткової тканини в області дна верхньої щелепної пазухи. Мета процедури полягає у підвищенні щільності та висоти кістки для подальшого проведення імплантації. Її використовують лише в тому випадку, якщо об’єму кістки не вистачає для операції. Вартість синус-ліфтінга залежить від різновиду процедури, використаного матеріалу та деяких інших нюансів.

За яку ціну обходиться синус-ліфтинг

Незалежно від обраної процедури, ціна синус-ліфтинга складається відразу з кількох пунктів:

  • Який обсяг кісткової тканини потрібно збільшити. Чим він більший, тим вищим буде цінник.
  • Які задіяні інструменти та матеріали. У ході процедури гарна клініка використовує лише якісні розхідники.
  • Наскільки досвідчений лікар. У клініці, що стоїть, ведуть роботу тільки фахівці з високою кваліфікацією і великим досвідом за плечима. Пацієнтам пропонується рівновага між ціною і якістю операцій, що проводяться.

Успішність подальшої імплантації обумовлюється тим, наскільки правильно було проведено операцію синус-ліфтингу, тому від неї справді залежить багато чого.

Які показання та протипоказання для операції

Синус-ліфтинг для щелепи показаний у таких випадках:

  • вроджена аномалія кісткової тканини;
  • виражені вікові зміни зубного ряду;
  • висота щелепної кістки не перевищує 8 мм;
  • розвинена кісткова деградація після видалення одного або одночасно кількох зубів.

Як демонструє практика, всі проблеми, пов’язані з атрофією щелепної кістки, виникають через те, що пацієнти надто пізно звертаються за допомогою до стоматолога після видалення зуба. Будова щелепи з часом змінюється – і виникає брак обсягу тканин.

Як і в будь-якого оперативного втручання, синус-ліфтинг має протипоказання:

  • алергія на деякі медикаменти;
  • каріозні освіти чи періодонтит;
  • порушення згортання крові;
  • пухлинні утворення;
  • серцева недостатність.

Перед призначенням операції пацієнт обов’язково проходить огляд та повідомляє про всі наявні проблеми із зубами. Крім того, попередньо уточнює діапазон цін на синус-ліфтинг.

Які є види синус-ліфтінга

Усього дана процедура поділяється на два види: відкриту та закриту. Кожна має особливості та рекомендації, залежно від клінічного випадку. На який вибір зупинити – вирішує лікар після проведення огляду. Детальніше про синус-ліфтінг:

  • Відкритий. Призначається, якщо альвеолярний відросток не товщий за 4 мм. Тоді лікар надрізає збоку ясна і висвердлює отвір. Це потрібно для корекції дна слизової оболонки гайморової пазухи через додавання кісткового матеріалу. Вартість відкритого синус ліфтингу трохи вища через більшу травматичність. Кістка перекривається особливим бар’єром, і лікар накладає шви.
  • Закритий. Призначається, якщо кістка не товща за 8 мм. Тоді отвір висвердлюється у лунці зуба. Операція вважається більш щадною, оскільки хірургічне втручання є мінімальним. Відновлювальний матеріал вводиться через цей отвір.
    Джерело: https://cis.ua/

    Докладніше про те, як проводиться операція синус-ліфтінга

    Перед початком операції пацієнту призначається консультація та підготовчі дослідження:

    • здавання крові на аналіз;
    • створення гіпсової моделі щелепи;
    • рентген.

    Все це потрібно для того, щоб лікар всебічно оцінив стан здоров’я пацієнта та його зубощелепної системи. У процесі виробляється і томографія спірального типу. На цій базі планується подальший перебіг оперативного втручання, розраховується приблизно кількість розхідників. Якщо виявлені будь-які запалення, насамперед проводиться санація. Це допоможе значно знизити ризики виникнення ускладнень.

    Далі – седація. Місцева анестезія дозволяє забезпечити повну відсутність больових відчуттів протягом кількох годин. У разі потреби (наприклад, якщо пацієнт схильний до паніки) вводяться транквілізатори або інші седативні речовини. На остаточну вартість операції синус-ліфтінга зараз також впливає.

    Тільки тепер можна приступати до вибраного способу остеопластики. Маніпуляції проводяться відповідно до описаних раніше видів процедури. Якщо вибрано відкриту методику, накладені в кінці шви обробляють антисептиком для прискорення загоювання. Якщо вибрано закритий варіант, протез можна встановлювати практично відразу. Незалежно від варіанта оперативного втручання на оброблену ділянку накладають тимчасову пов’язку з антисептиком. Періодично її треба міняти.

    Перші кілька годин після пластики не рекомендовано пити чи їсти. Протягом наступних двох тижнів не можна жувати стороною, де проводилася операція. Тричі на день необхідно полоскати цю ділянку ліками. Період відновлення може тривати приблизно 6 місяців. Все залежить від того, як швидко загоїться кісткова тканина. Контроль здійснюється за допомогою щомісячного рентгена.

Микола Галас

This website uses cookies.