Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що робив на Тернопільщині міністр Шкарлет?

5 березня  за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета розпочався Тернопільський обласний активний форум «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі». Про це повідомляє МОН України.

Спільно з головою обласної військової адміністрації Володимиром Трушем, головами громад та керівниками місцевих органів управління освітою Тернопільщини обговорили реалізацію моделі здорової школи регіону. Вона поєднує вісім ключових компонентів та передбачає злагоджені дії працівників закладу освіти для формування безпечного та здорового освітнього середовища:

  • освітній простір;
  • освіта у сфері здоров’я та безпеки;
  • фізична культура та рухова активність;
  • здорове харчування;
  • медична служба;
  • психологічна служба;
  • підготовка і здоров’я вчителів;
  • залучення сім’ї та громади.

За участю вчителів фізичної культури та представників спортивних федерацій розглянули основні етапи щодо реалізації Концепції розвитку щоденного шкільного спорту та запровадження нових сучасних уроків фізичної культури у НУШ. Головне завдання – прищепити любов до спорту і сформувати звичку до регулярної фізичної активності та здорового способу життя.

Нині уже проведено понад 200 практичних семінарів, до яких залучено понад 25 тис. учителів фізичної культури та викладачів фізичного виховання і понад 500 тис. учнів закладів освіти.

Під час форуму учні 5-6 класів узяли участь у шкільному етапі учнівської ліги «Здорова Україна».

Міністр також зіграв з дітьми у бадмінтон, регбі-5 та флорбол, побажав їм найвищих спортивних звершень і перемог.

Крім того, у межах форуму за сприяння Фінляндської Республіки громадам Тернопільщини передано 3 шкільні автобуси, які будуть здійснювати підвіз учнів і працівників до закладів освіти регіону.

22 людини хотіли поліпшити зір, а натомість втратили його: подробиці скандалу у Чорткові

Президент нагородив почесним орденом добровольця з Тернопільщини (ФОТО)