Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Почаївська лавра має належати державі: які рішення ухвалили депутати Тернопільської облради

Під час сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли ряд важливих звернень та рішень. Одне з основних – звернення до Кабміну щодо заборони московського патріархату в Україні та розірвання договору оренди комплексу споруд Почаївської лаври з УПЦ мп.

Через незаконні розпорядження Віктора Януковича у 2003 році Свято-Успенська Почаївська лавра була передана в користування церкві московського патріархату строком до 2052 року. Ворожа церква роками вела антиукраїнську діяльність на теренах області. Відтак депутати Тернопільської облради вимагають достроково розірвати договір оренди комплексу споруд Почаївської лаври з УПЦ мп.

«Впродовж багатьох років Свято-Успенська Почаївська лавра монопольно використовується московським патріархатом. Агенти кремля використовували українську святиню у пропагандистських цілях.  Під час сесії Тернопільської обласної ради прийняли важливі звернення до вищого керівництва держави стосовно заборони діяльності московського патріархату в Україні та щодо правомірності використання комплексу споруд Почаївської лаври. Тернопільська обласна рада вимагає достроково розірвати договір оренди комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври з упц мп. Українські святині мають бути повернуті українському народу. У всіх храми та монастирі, де мп пустив свої коріння, має прийти українська церква. Історична справедливість буде відновлена, – наголосив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

На засіданні сесії депутати також прийняли звернення до керівництва держави щодо відновлення роботи обласних територіальних органів, прийняли зміни до обласних програм та призначили керівників медичних закладів.

Великодні писанки із лози творить майстриня з Чорткова

Канадський уряд продовжив ще на рік програму для біженців з України